SKALA Arkitekter premiert i konkurranse om nytt byrom fire

SKALA Arkitekter premiert i konkurranse om nytt byrom

17.06.2019

Det danske arkitektfirmaet SKALA Arkitekter premieres i en åpen, internasjonal arkitektkonkurranse for sitt forslag til helhetsplan av rådhusplassen i Ski. Arkitektene får sammen med fem andre arkitektkontorer en delt tredjeplass i et sterkt felt med 32 arkitektfirma i alt.

Det ble til en flott, delt tredjeplass til SKALA Arkitekter ved premieoverrekkelsen torsdag på Ski Rådhus. Den åpne arkitektkonkurransen omfatter en større transformasjonsoppgave av rådhusplassen i Ski, som skal omdannes til et rekreativt byrom som innbyr til mange forskjelligartede aktiviteter.

Det var i alt 32 deltakende prosjektteam fra hele Norden i konkurransen, hvorav 7 ble premiert ved premieoverrekkelsen torsdag. Førsteplassen gikk til Urban Power, annenplassen til Arkitema og SKALA Arkitekter vant en delt tredjeplass sammen med de øvrige fem arkitektfirmaene i vinnerfeltet.

Dommerkomiteen fremhever SKALAs prosjektforslag med følgende ord:

- Etter juryens vurdering har prosjektet et overordnet grep som er interessant og bidrar til varierte møteplasser som er inviterende for forskjellige brukergrupper. Konseptet i sin mønstrede oppdeling, skaper muligheten for å skape en spennende og opplevelsesrik plass.

Særtrekk fra kulturlandskapet integrert
SKALA Arkitekter har integrert tverrfaglig kompetanse innenfor byggeri og landskapsarkitektur i prosjektforslaget, som skaper et nytt, identitetsskapede og levende byrom som gjør byen attraktiv for borgere, handelssektoren og besøkende året rundt.

- Vi er superstolte over å være med i vinnerfeltet blant mange dyktige kollegaer og andre flotte konkurranseforslag. Vi har skapt et prosjekt hvor de mange ønskene fra byggherre og fra byens borgere er tilgodesett. Sett under ett, er det et solid og gjennomarbeidet prosjekt, sier direktør i SKALA Arkitekter, Kurt Ankjær.

Han tilføyer:

-I vår visjon, har vi tatt utgangspunkt i den særegne naturen som kjennetegner nettopp Ski, og har valgt å hylle dette. Vi har skapt en helhetsplan, som er løst programmert og har inndratt geometriske elementer, som skaper en samlet plass som tjener mange forskjellige formål. Alt i alt, et prosjekt vi kan være veldig stolte av.

Etablerer seg i Norge

SKALA Arkitekter har nylig etablert seg med en avdeling i Oslo og er dermed godt i gang med å få en fot innenfor det norske markedet, blant annet i kraft av gode samarbeid med andre aktører i byggebransjen.

- At vi blir premierte i denne konkurransen foran andre dyktige kollegaer, gir oss mer blod på tann i forhold til å etablere oss her i Norge, avslutter Kurt Ankjær. 

Fakta om projektet

  • Nytt byrom i byen Ski på 9.000 kvm, som består av Øvre og Nedre Torg
  • Byggherre: Ski Kommune
  • Prosjekterne er avlevert anonymt, i åpen konkurranse
  • 32 arkitektkontor har deltatt i den internasjonale konkurransen, og syv er premiert
fire fire tre