FESTLIG INNVIELSE AV LINDBJERGSKOLEN I HERNING

FESTLIG INNVIELSE AV LINDBJERGSKOLEN I HERNING

07.01.2020

Lindbjergskolen ved Herning ble innviet mandag. Statsministeren tok turen innom og innviet den nye, toppmoderne skolen sammen med skolens nesten 1.000 barn, lærere, foreldre og byens borgermester Lars Krarup.

Lindbjergskolen er en innovativ og toppmoderne skole, som erstatter de to eksisterende nærliggende skolene i Hammerum og Gjellerup. Fremover vil skolen være undervisningssted for nesten 1.000 elever. Lindbjergskolen er en av landets første skoler, hvor lokalmiljøets sports- og fritidsaktiviteter er tenkt integrert som en del av skolen.

- Det er en veldig flott skole, og det er tydeligvis tenkt over ting og blitt gjort mange pedagogiske overveielser. Jeg liker også at biblioteket og barneskole er tenkt sammen» sa statsminister Mette Fredriksen på innvielsen. 

Skolen er blitt til i et samarbeid mellom blant annet Årstidene Arkitekter, Sweco, KPC og tegnestuen Mutopia, som nå er en del av SKALA Arkitekter og som primært  har stått for utearealene og landskapet. Byggherre er Herning Kommune.

Les mer om prosjektet her

Fotos: Tobias Nørgaard Pedersen/Herning Kommune

tre fire fire